PRESSMEDDELANDE: Stockholmsfestivalen Den Bästa Sommaren öppnar starkt

12 apr, 2019

FOTO: VALENTINA BENDER

Den Bästa Sommaren på Skå Festplats har släppt sina första artister. Det är en stark öppning med indielegendarer, göteborgspop och en nyfunnen pärla.
– Det är otroligt roligt att återigen presentera ett starkt startfält till vår magiska festival, säger Erik Glaad, konstnärlig ledare på Skå Festplats och festivalgeneral för Den Bästa Sommaren.

De första artisterna som släpps till årets upplaga av musikfestivalen Den Bästa Sommaren är en blandning av gammalt och helt nytt. Indielegendarerna i The Plan med Theodor Jensen i spetsen är årets första stora släpp till scenen i cirkustältet. Bandet startades av Broder Daniel-gitarristen Theodor Jensen och deras självbetitlade album som släpptes 2001 blev direkt en indieklassiker på den svenska pophimlen.

  – The Plans nya album visar att det som blomstrade kring deras första skiva 2001 ännu idag blomstrar och har växt sig än större och vackrare. Vi är väldigt glada och stolta att kunna presentera The Plan till årets festival, säger Erik Glaad

Ett annat intressant band i detta första släpp är Westkust som nu är tillbaka efter några års tystnad. Bandet blev en internationell angelägenhet efter hyllningar från USAs samlade musikpress och bandets senaste album ”Westkust” har rosats av såväl en svensk kritikerkår som den amerikanska musiksajten Pitchfork.

  – Westkust nya material är väldigt bra och efter deras tysklandsturné i juni ser vi verkligen fram emot att ge våra festivalbesökare en riktig åktur med Westkust i framsätet, säger Erik Glaad.

Det första artistsläppet består av ytterligare två akter. Stockholmsbandet LULA med sin råa garagepop och den smått hypade Ljung.

  – Vi har tidigare varit bra på att scouta och tidigt boka akter som sedan vuxit sig stora. Ljung är precis en sådan akt som vi tycker ser riktigt lovande ut och som vi tror blir nästa stora, en för oss nyfunnen pärla, säger Erik Glaad.

———

Den Bästa Sommaren är sagan om en liten, bländande vacker folkpark omgärdad av lummig barrskog strax utanför Stockholm där varje midsommarafton och midsommardag Den Bästa Sommaren äger rum! Mellan cirkustältet, tallar, dansbanan och små röda bodar dansar tusenden varje år under kulörta lyktors sken. Den Bästa Sommaren arrangeras 2019 för fjärde året i rad.

Skå Festplats är en folkpark byggd 1954 och drivs sedan 2013 av Kulturföreningen Schakalen.

För mer information och frågor kontakta:
Erik Glaad, konstnärlig ledare och festivalgeneral.
Telefonnummer: 070 724 30 35
Email: erik@skafestplats.se

  •  
  •